alt

Coşkunöz Aerospace, uluslararası prestije sahip olan WeConnect International tarafından verilen “Women’s Business Enterprise” Sertifikasını aldı. Oya Coşkunöz Aktaş’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Coşkunöz Aerospace, bu sertifika ile birlikte global firmaların tedarik zincirlerinde daha etkin yer bulacak. Otomotiv, havacılık ve lojistik sektörlerinde 9 şirketiyle faaliyet gösteren Coşkunöz Holding, uluslararası hedeflerine katkı yapacak bu gelişmeyle savunma ve havacılık alanındaki kazanımlarını artırmayı hedefliyor. Kadın Yatırımcı Sertifikasına sahip olan Coşkunöz Aerospace hem Türkiye hem de uluslararası pazarlarda, çok farklı kurumsal ihtiyaçlara yönelik tedarik fırsatlarını yakalayabilecek.

Kadın gücünün belgesi

Dünyadaki büyük global şirketlerin satın alma zincirinin sadece yüzde 1’ini kadınların sahip olduğu işletmeler oluşturuyor. Sertifikayı veren WeConnect International ise iş dünyasındaki kadın gücünü belirleyerek; tedarik zincirinde çeşitlilik yaratmak amacını taşıyor. Sertifikanın alınabilmesi için şirket sahibinin en az %51 oranında kadın olması gerekiyor. Kadın Yatırımcı Sertifikası ile platforma katılan şirketler ve iş sahipleri arasında tedarik fırsatları yaratılıyor.

Global şirketlerin tercihi

Şirketler ihtiyaçları olan ürünlerini kadınlardan satın almak isteseler de, kadınların sahip olduğu firmaları bulmakta zorlanıyorlar. WeConnect International, kadınların sahibi oldukları şirketleri bir network içinde toplayarak daha büyük firmalarla buluşturuyor. Ortaklık yapıları çerçevesinde kadınların yönetimde olduğu firmalar, global şirketlerle bir araya gelerek onlara satış yapabiliyor. Öte yandan sertifika sahibi tedarikçi işletmeler de birbirlerini görerek işbirlikleri yapabiliyorlar. WeConnect platformu içinde 46 ülkeden 10.000’i aşkın kadın sahipli şirket bulunuyor.